3 Karate Stages André Brockbernd - okt/nov/dec in Zeist

Dit najaar worden er bij Dokan in Zeist 3 bijzondere karatestages georganiseerd. Sensei André Brockbernd zal tijdens deze stages de bunkai behandelen van de heian kata’s. Binnen veel karatestijlen, zoals de shotokan-ryu, worden deze kata’s gebruikt om de beginnende karateka met een kyugraadniveau klaar te stomen voor de zwarteband. Soms wordt er vergeten dat achter deze kata’s een compleet vechtsysteem schuilgaat.

Anko Itosu is de maker van de pinans of heians en heeft deze puur voor zelfverdediging ontwikkeld. Pinan, 平安in het Chinees, betekent dan ook ‘blijf veilig’. Sensei André heeft in de afgelopen decennia onderzoek gedaan naar de betekenissen en achtergronden van deze kata’s.

Er zijn vele bunkai, maar deze zijn vaak ontwikkeld om de kata’s aan te leren en te begrijpen, terwijl deze kata’s juist gemaakt zijn om praktische toepasbare gevechtsvormen aan te leren. In feite hebben vele karateleraren het doel van kata’s, te leren vechten, veranderd in het lopen van een vorm. Sensei André heeft bij verschillende uitstekende leraren getraind, zoals sensei Kase, sensei Dirk Heene, sensei Jaap Smaal en sensei Pascal Lecourt. Allen met hun eigen interpretaties van hoe kata’s en haar bunkai getraind moeten worden. Sensei André wil deze opgedane kennis in combinatie met de kennis van de  bunkai van sensei Iain Abernethy met u delen.

Wanneer:
zondag 30-10-2016
zondag 20-11-2016
zondag 18-12-2016

Tijden:
10:30 uur tot 12:30 uur
(zaal open 10:00 uur)

Aanmelden en info:
www.dokan.nl
06-30 714 666 (Tomas van Hemert)
06-24 717 263 (André Brockbernd)

Proefles

Wilt u vrijblijvend kennismaken met karate (vanaf 16 jaar)?

U bent van harte welkom om mee te trainen. De eerste twee lessen zijn gratis.

Om u aan te melden of voor meer informatie neemt u contact op met de secretaris (secretaris_at_karatedo.nl).