Jan Houtman en Paul Zetz behalen Zwarte band!

Door Paul Zetz:

Natuurlijk konden we bedenken dat het een goed gevoel zou zijn om de zwarte band te behalen. Maar wat voelde het machtig om die band om te mogen doen tijdens de uitreiking. Beiden een grijns van oor tot oor. Zo moet superman zich dus altijd voelen…

 

Om 7.15 uur vertrokken we zondag ochtend bij Jan. Op naar Utrecht Lunetten. Extra vroeg op pad want we zouden wel eens verkeerd kunnen rijden.  Vorig jaar op 5 december  gingen we al eens die kant op, maar toen was de Tom-Tom niet echt behulpzaam. Dit jaar hadden we geen zin in weilanden en zandpaden. En voor we het dus wisten waren we er al. Auto geparkeerd direct naast de ingang en om acht uur klaar voor de warming up. Lekker hardlopen in de in de buitenlucht en alle tijd om alles nogmaals te doorlopen. Beetje Kata, beetje Enbu, beetje  Zenuwen….


Toen naar binnen. Even met de blote voet de mat aanraken. Voelt het anders? Glij ik niet uit? Toch wel hard…. Ach, dan vallen we tijdens de enbu toch hard op ons sodemieter. Dan hoeven we ook niet zo ons best te doen om langzaam op te staan. Theater wordt dan ingehaald door de werkelijkheid. Dan doet het maar gewoon pijn. We zaten anders toch beiden aan de Diclofenac.

Maar als die adrenaline eenmaal door je lijf giert, valt alles weg. Je ziet geen scheidrechters meer, het publiek is verdwenen, je hoort geen geluiden meer. Het voelt niet meer ingestudeerd. Alles viel weg.
Alleen Jan was daar nog. Ogen op elkaar gefixeerd. Nog eenmaal diep inademen en toen… VLAM!
Zo voelde het. Tot en met de groet. Één geheel waarbij alles klopte. En niet zoals tijdens de trainingen waarbij er iedere keer wel iets op aan te merken was, door ons of door een scherp oog van een sensei. Vast niet zonder fouten maar het voelde foutloos. Zenuwen maakte plaats voor opluchting. Die mat hebben we trouwens niet eens gevoeld.

Ons doel was de zwarte band. Mission Accomplished! kunnen we wel zeggen.

Daarbij hebben we echter veel support bij gehad. Wat een opkomst op de vroege zondagochtend. Naast een paar geweldige clubleden ook nog eens het  hele lesgeef-team. Het is al heel wat dat we tijdens de trainingen zoveel aandacht kregen (soms leek het meer op privé-les), maar dan ook nog eens zo’n geweldige opkomst…..Wat een energie! Op het laatste moment nog een cursus `focussen` van Erik. Visualiseer het juich moment, zei hij. De man bleek een ware visionair!

Jan en Paul naar een hoger niveau. Bedankt voor alle tijd, moeite  en tips mannen!.

En dan is er nog een ding……

Heeft iemand tips om af te kicken van die heerlijke  D i c l o f e n a c…………

Superdank, Jan en Paul

Proefles

Wilt u vrijblijvend kennismaken met karate (vanaf 16 jaar)?

U bent van harte welkom om mee te trainen. De eerste twee lessen zijn gratis.

Om u aan te melden of voor meer informatie neemt u contact op met de secretaris (secretaris_at_karatedo.nl).