25 jaar Karate do de Meierij!

Als je vraagt wat men allemaal bij de club heeft meegemaakt, raak je niet uitgepraat. In de loop der jaren zijn er zoveel activiteiten geweest, maar voorop stond altijd het karate.

De club kent mooie hoogtepunten! Zo is er in beginsel begonnen met het lesgeven op één locatie en hebben we inmiddels drie locaties. In het begin waren er geen jeugdleden, maar al gauw was daar genoeg animo voor. We hebben diverse zwarte banddragers mogen verwelkomen, nadat ze hard bij ons getraind en verdiend hun examens gehaald hadden. Wat ons betreft allemaal kampioenen! Niet alleen zwarte banddragers, maar ook diegene die net begonnen zijn met hun witte band.

Kent de club ook dieptepunten? Zo zou niemand het willen noemen. De club heeft voor genoeg keuzes gestaan, maar altijd is er een oplossing gekomen. Dat heeft te maken met het verantwoordelijkheidsgevoel en de bereidwilligheid van alle betrokken mensen. Je kunt wel stellen dat Karate do de Meierij een grote familie is. Iedereen is welkom en iedereen wordt geaccepteerd. Of je nu jong of oud bent, lenig of niet, fanatiek of recreatief, blessuregevoelig of gewoon super goed in karate, het maakt niet uit. Zo zijn er zelfs hele gezinnen lid geweest, ouders met hun kinderen, broertjes met zusjes, noem het maar op.

Plezier is een belangrijk ingrediënt geweest in de afgelopen jaren. Zijn we een wedstrijdclub met een strak regime? Nee, dat niet, maar als iemand ambities heeft om mee te doen aan wedstrijden wordt daar ruimte voor gemaakt. Het groeien als karateka, gepaard met plezier, is kenmerkend voor de club. Ookal heb je de zoveelste zwarte band, het leren en van elkaar leren houdt nooit op. Ookal kies je er voor om niet meer op examen te gaan, het jezelf ontwikkelen blijft een proces wat niet eindigt.

Mensen zijn bij de club gekomen om diverse redenen. Zo zijn er ook een hoop weer weggegaan. Het leuke is dat er diverse mensen, nadat ze weggegaan waren, weer teruggekomen zijn. Met als reden: ‘het was altijd zo gezellig…!’

In het verleden hebben we diverse activiteiten gehad: zeskampen, survivalweekend, zeilweekend, playback show-met-mannen-verkleed-als-madonna-met-een-zilveren-tok-like-a-virgin-zien-zingen, karaoke avond, maffioso spel, speurtochten-met-ninja’s, spelletjes bij een kersenboomgaard, BBQ’s, etentjes, boerengolf, etc. Hoe dit te overtreffen? Bijna onmogelijk! Alleen kunnen we 25 jaar lief en leed niet zomaar aan ons voorbij laten gaan. Dus ook voor dit jaar hebben we diverse activiteiten gepland staan. Hou de uitnodigingen goed in de gaten!

 

Zie de uitnodiging voor alle senioren leden; een doedag in Brugge. Voor de jeugdleden hebben we een spannende middag in gedachten. Zin om mee te doen? Schrijf je in en lever het formulier in bij je leraar.

Proefles

Wilt u vrijblijvend kennismaken met karate (vanaf 16 jaar)?

U bent van harte welkom om mee te trainen. De eerste twee lessen zijn gratis.

Om u aan te melden of voor meer informatie neemt u contact op met de secretaris (secretaris_at_karatedo.nl).